Nyhedsbrev Juli 2020

Skrevet den
DCPK tur i Hillerød

Den næste tid burde byde på sommer og sol og måske lidt ferie til de fleste af Jer.

Vi ligger ud med at have afholdt rallykonkurrence, hvor øvet klasse blev vundet af en Chodsky Pes. Det var Rikke Klostergaard, med hendes hund Aimee Aster Bohemica. Dejligt at se en Chodsky Pes til en af de konkurrencer vi selv afholder. Håber på at der med tiden kommer flere Chodsy Pes med til vores egne konkurrencer også.

Mentalbeskrivelser

Derudover har der været 3 Chodsky Pes med til mentalbeskrivelser for nyligt og flere kommer senere på året. Som tidligere nævnt kan mentalbeskrivelserne findes ved at søge på hundeweb.dk. Har man problemer med at finde nogen, så tag endelig kontakt med klubben på kontakt@dcpk.dk, vi hjælper gerne med at guide Jer videre. I forbindelse med mentalbeskrivelse, så er der også mulighed for at få sin hund med til den udvidet mentalbeskrivelse. Den udvidet mentalbeskrivelse går ind og udfordrer hunden på lidt flere punkter og kan først gennemføres efter hunden er blevet 24 måneder. Der arbejdes på at den danske mentalbeskrivelse skal kunne anvendes, som adgangsgivende til det svenske championat.

Racebeskrivelsen

Racebeskrivelsen der ligger på købhund.dk har været under revidering, da der skulle kigges lidt nærmere på de faktiske tilbagemeldinger om racen, holdt op imod det der stod på siden. I det store og hele stemte tekst overens med forventninger, der er blevet rettet nogle mindre ting, som ligger ved DKK og venter på at komme op på købhund.dk.

Medlemstal

Medlemstallet i Dansk Chodsky Pes klub er stigende, vi er nu over 70 medlemmer og stigende og det er jo fantastisk. Det samme kan jo siges om racens antal i Danmark. Det er blevet en populær race og vi har et stort ønske om at fortsætte arbejdet for at bevare racen præcis som den er i dag. Det ligger også et ansvar ud på dem der gerne vil opdrætte, men også på dem der køber hvalp. Sæt krav til det sted i køber hvalpe fra og sæt Jer ind i racen. Læs racestandarden igennem, det er meget sundt lige at vide hvordan ens hund bør se ud, uanset om du vil lave et kuld hvalpe eller om du har en træningsmakker. Vil du lave et kuld hvalpe, så husk at der er nogle anbefalinger til racen og at de er lavet for at bevare racen bedst muligt.

Flere Chodsky Pes i Danmark

I kraft af at der bliver flere Chodsky Pes i rundt omkring, også på konkurrencebanerne, har der været et ønske om, at få godkendt racen til brugshundeklasser ved udstilling. Dette er der også blevet arbejdet videre med og der er nu lavet et udkast, som ligger inde ved DKK til godkendelse. Nærmere info kommer, når det er godkendt der.

Der arbejdes på at få lavet eksteriørbeskrivning i Danmark til foråret, med tjekkiske dommere. Hvor der vil blive taget udgangspunkt i den tjekkiske bonitering. Håber at der vil være mange, som har lyst til at være med til foråret. Vi skal nok melde ud i god tid.

Fælles på Sjælland

Derudover har der lige været en fælles gåtur på Sjælland, med en rigtig fin tilslutning. Dejligt, når hunde og ejere kan mødes og hygge sig. Vi regner med, at der kommer flere hyggelige fælles gåture rundt omkring i landet. Hold gerne øje med vores facebookside, da det er her de bliver slået op.

Du kan se stemningsbilleder fra turen her

HUSK næste arrangement

Til slut vil vi gerne lige slå et slag for vores dag på midtjysk greyhunde stadion i august. Kom og vær med til en hyggelig dag. Alle hunde kan være med, ung som gammel. Dagen bliver tilrettelagt efter de hunde der er meldt til. Har du spørgsmål til dagen, så skriv endelig og det samme hvis du gerne vil være med.

Tilmelding og mere info: her

Vi ønsker Jer alle en rigtig god sommer.

Mvh DCPK