Vela – Biathlon og Canicross med en Chodsky Pes

Skrevet den

Hej mit navn er Vela.

Jeg bor på en gård med min familie i Hauge ved Kjellerup.

Til daglig passer jeg på min familie og holder skarpt øje med ”mine” tobenede piger og hvad de finder på af vilde opfindelser. Jeg vil fortælle lidt om nogle forskellige løb, jeg tager Charlotte med til 😊

Biathlon.

Disse løb kommer mere og mere frem i DK, og jeg er også ambassadør for disse. Løbene er for alle, uanset fysisk form, og benlængde. Charlotte har pt ikke verdens bedste kondi, så vi går indimellem når vi burde løbe, men det er fint, så kan jeg lige snuse lidt. Løbene findes i forskellige længder, typisk 3,6 og 12km. Hvor der så er forhindringer på ruten. Ruten er markeret med minebånd, så vi ikke løber forkert. Forhindringerne er alt fra vandløb, til opbyggede forhindringer, hvor kun fantasien sætter grænser. Fælles er dog at vi altid må gå udenom, dog så med en anden opgave, eller en tidsstraf. Jeg er selv efterhånden ret ferm til at køre i trillebøre imens jeg griner af Charlotte og hendes manglende kondi.. 

Tilbage i oktober 2020 var jeg med til at arrangere et løb tæt på Kjellerup, hvor forhindringerne var en blanding af naturlige forhindringer. Der var mudder, som jeg gik ovenpå men Charlotte gik igennem, det så hårdt ud. En å vi skulle over, så vi lige fik våde poter. Træstammer vi skulle over eller under. En masse bakker og snoede stier igennem skov og eng. Samtidig byggede vi forhindringer, der var tillidsforhindringer, hvor der var balloner, net der skulle kravles under. Plasticbolde vi skulle træde i. En trillebøre tur på 10 meter. Gå på line på en tynd stamme pyntet med edderkopper. Der findes altså mange slags forhindringer, både til fysik og tillid. 

Dem der arrangerer disse løb, er ret gode til at hjælpe alle, så ofte kan vi blive sendt afsted som vi næsten ønsker. Det kan være alt fra nogen vi vil løbe sammen med, eller hvis nogen har en utryg hund med, som ikke er så god til andre hunde, som ønsker at løbe alene. Eller de hurtige får lov at løbe på andre tidspunkter end de liiddtttt langsommere 😉

Canicross.

Om vinteren er der canicross løb, dette er løb uden forhindringer, og kræver lidt mere kondi, i hvert fald hvis man vil have placering. Jeg har løbet løbene hos dansk trækhundeklub de arrangere 4-5 løb i vinterhalvåret, men de findes også om sommeren ved andre klubber. Canicross foregår i lidt højere tempo, faktisk et stort grundtempo hele 5km rundt i en skov på en markeret rute. De seje løber ruten på 20 minutter, jeg har dog kun taget turen på 28 minutter, Charlotte hænger lidt i bremsen. Der er ingen forhindringer på ruten, det er kun løb. 

Fælles for løbene er at de kræver en god sele, så al vægten fra personen bag hunden ikke hænger i halsen. Jeg har en sele til løb og en gå sele, så ved jeg hvornår jeg må løbe og trække i Charlotte, og hvornår jeg skal gå pænt. Faktisk har Charlotte fået den skøre ide, at spænde mig foran en kickbike, det ligner lidt et stort løbehjul, og så skal jeg løbe alt hvad jeg kan og trække, for pludselig kan Charlotte komme meget hurtigere afsted… Mennn der vil jeg nu godt have en ven ved siden, for det er altså ret hårdt. 

Billederne skulle gerne give en fornemmelse, af den dejlige aktivitet.

Kontakt mig endelig på charlotte.mouridsen@gmail.com hvis i vil høre mere om løbene, eller i vil løbe en tur med os. 

Vela og Charlotte