Nyhedsbrev sommer 2024

Skrevet den

Løbsdag på Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro

I april havde vi en løbsdag på Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro. En god flok var mødt op med deres Chodsky’er og efter fælles morgenkaffe og rundstykker, så var det tid til første gennemløb for hundene (og deres ejere).

Første hund og ejer lukkes ind gennem lågen til banen, hvor der er hegn hele vejen rundt.

Det starter ofte med at hunden stifter bekendtskab med “haren”, en maskine som kører på en skinne rundt på banen, herpå er der fæstnet nogle plastikstrimler. Det er denne maskine, som hundene på sigt lærer at løbe efter. Når hundene er blevet fortrolige med maskinen og lyden af denne, så sendes hundeejer af sted ned ad den ene langside på banen. Imens står der en og holder hunden, så det kommer næsten til at fungere som et indkald, når så ejer når til enden af banen og forpustet må kalde på sin hund alt imens man løber videre. 

Haren kører af sted i et tempo lige foran hunden, så hunden forbinder løbeturen med haren. Når hunden glædeligt kommer frem til ejeren, forsøger haren først at køre forbi ejer og se om hunden følger efter. Nogle hunde fortsætter med at løbe et stykke op ad den næste langside, men andre bare er overlykkelige over at være kommet frem til deres ejer.

Derefter gentager man igen på næste langside. hvor man afslutter med en ret forpustet ejer, en glad hund og masser af ros/godbidder og leg henne ved haren.

Efter en god omgang tarteletter var det tid til andet gennemløb af banen. Hundene kommer igen på en og en, denne gang har hundene en fornemmelse af hvad der skal ske og hvis ejer er heldig, så bliver man sendt af sted på el scooter. Ned af langsiden, kalder på hunden og når så man kan høre haren, så er det om at komme af sted på scooteren. Ejer på scooter skal helst holde sig foran hund og hare, så hunden er motiveret til at løbe hele banen rundt. Og skal hilse og sige at det ikke er så let, som det lyder til, at køre fuld gas rundt på en sandbane, på en scooter med små hjul og et meget specielt tyngdepunkt.

Når hundene så når til ende, så er det igen masser af ros/godbidder og leg ved siden af haren. Hunden skal forbinde haren med noget sjovt og godt.

Nogle hunde har været med til arrangementet tidligere og kunne denne gang løbe selvstændigt rundt efter haren – det er virkelig fedt.

Samtidig har vi jo tre hunde i klubben, som træner fast på Midtjysk Greyhound Stadion og deltager i officielle løb. Disse hunde startede fra startboksene og flere på banen samtidigt.

Derudover var der opvisningsløb med greyhounds og så er der nogle utrættelige folk på MGS, som gang på gang står og hjælper både os tobenede og de firbenede igennem på disse dage.

Alt i alt en skøn dag, som vi håber på at kunne gennemføre igen i 2025.

Træf 2024

I juni havde vi vores årlige træf, denne gang havde vi fået lov at være på DKK Viby’s matrikel, hvor firkløveret Bitten, Lone, Sara og Michelle havde stablet et flot arrangement op. Lørdag morgen var der kaffe og rundstykker, imens folk stille og roligt kom frem. Der var lige lidt med adressen og GPS og kolonihaver, men det endte da med at alle fandt vej til pladsen og snakken kom hurtigt i gang.

Efter at maverne var fyldt, kom der gang i aktiviteterne. Gruppen blev delt op i hold og nogle startede ud med mønsterlege, hvor DKK træneren var Rikke Vils, andre gik i hallen og fik gode råd, af træner Annette, til fitness træning med sin hund. Nogle var måske lidt misundelige på dem, der startede i hallen, for der kom rigtig meget vand den formiddag. Men altså der findes ikke dårligt vejr, bare dårlig påklædning, så folk havde garderet sig med regntøj og mange lag tørt tøj derunder og så gik det helt fint.

Samtidig med dette kunne folk gå til og fra K9 biathlon banen, som Charlotte Brix havde sat op i området, sammen med hendes datter Aya. Charlotte og Aya løber biathlon med deres Chodsky Pes Vela. Flere var omkring og prøve banen, selvom det til tider regnede en hel del.

Vi kan jo kun sige tillykke til Søren og hunden Charlie, som klart havde den hurtigste tid, de sprang jo afsted og vandt derfor også medaljen i løbet.

Herudover var der også mulighed for at prøve agility banen, hvilket de fleste hunde synes var en fest.

Efter frokosten skiftede holdene rundt og alle fik afprøvet aktiviteterne. Det hele blev afsluttet med lidt underholdning og en masse hygge og snak, hvorefter det var tid til aftensmad.

Og så stod den ellers på banko, hvor der kunne købes plader og spilles om mange flotte gevinster. Nogle købte flere plader end andre, mange flere plader, hvilket gav lidt udfordringer da numrene blev råbt op. Men det løste sig og det blev til mange gode bemærkninger og smil igennem aftenen.

Søndag morgen startede ud med kaffe og rundstykker, hvorefter gruppen blev delt ind i hold. Det ene hold fik undervisning i massage til husbehov, hvor der var praktisk læring i hvilke tiltag, du selv kan gøre for at løsne op på nogle af muskelgrupperne, som kan blive spændte på netop din hund.

Samtidig var der gang i Hurlumhejbanen og tip en 13’er. Hurlumhejbanen var en blanding af rallyøvelser og sjove tiltag med hund og ejer. Der blev sat fokus på samarbejdet og flere øvelser kunne nok være nyttige at øve mere på i hverdagen.

Når man var færdig det ene sted, så gik man videre til næste, inden det var tid til frokost og folk vendte snuden hjemad.

Vi vil sige mange tak til alle der kom, uden jer, var det jo slet ikke muligt at afholde træf.

Træf 2025.

Og så kommer vi til næste års træf, altså i juni 2025. Vi har de sidste gange, det er afholdt, haft det på Sjælland, Fyn og i Jylland. Vi vil gerne fortsætte med at rotere, så det bliver ens for alle at komme til træf. I 2025 er det planen at det skal være på Sjælland, så bor du på Sjælland og kunne du tænke dig at være en del af at arrangere et træf, så tag kontakt til Tina på mail tina@dcpk.dk så sammensætter Tina en arbejdsgruppe frem mod træf 2025. 

Hvis ikke der er nogen som har meldt sig inden start september i år, så flytter træffet lokation til Jylland eller Fyn. Så brug sommeren på at tænke, om ikke det kunne være noget for dig at være med i, så snakker vi om det. 

Nyt job?

Derudover mangler vi en kasserer i klubben, da Julie har valgt at trække sig efter flere år på posten. Der er ikke det store regnskab der skal laves, så de fleste kan bestride posten, og Julie sætter gerne sin efterfølger ind i opgaverne. Er det noget for dig, så tag kontakt til Tina på tina@dcpk.dk

Arrangementer resten af året

Indtil videre er der ikke planlagt nogle arrangementer på dansk grund i efteråret, men vil dog lige slå et slag for det svenske arrangement i september, hvor der er seminar om racen og hvor er racen på vej hen, med oplæg fra den tjekkiske Chodsky Pes klub. derudover er der raceudstilling og eksteriørbeskrivning, for dem der vil prøve det. Har du spørgsmål omkring arrangementet, så tag kontakt til Tina.

Har du en ide til et arrangement eller et ønske om at vi kan gøre noget, træning eller lignende, så tag gerne fat i en af os i klubben, så ser vi på det.

På vegne af DCPK – Tina Bundgaard.