Nyhedsbrev november 2019

Skrevet den

Kalenderen siger november og i DCPK har vi haft gang i lidt forskelligt. Der blev sidst bestilt lidt forskelligt tøj hjem og det er nu ved at være tid til at bestille igen, så se gerne nærmere i opslag om dette og få bestilt noget lækkert tøj til Jer selv eller en i kender .

Det er også fortsat muligt, at købe klistermærkerne til, at sætte på bilen eller andre steder, tage gerne kontakt, hvis det er noget der har interesse.

Afholdte arrangementer

Rally konkurrence

Chodsky Pes har senest afholdt en rallykonkurrence, hvor der igen var fyldt op med hunde i alle klasser. Dejligt at der er tilslutning til konkurrencerne, dog kunne det jo være meget sjovt at se nogle flere Chodsky Pes til vores konkurrencer. Der må jo være nogle flere rallyhunde derude. Forhåbentligt vil der komme et par rallykonkurrencer igen i 2020, se vedhæftede invitation.

Hyrdekursus

Vi har senest afholdt kursus i hyrdning ved Winnie Schwartz, der var meldt 7 Chodsky Pes på og så kom der en Hvid Schweitzisk hyrdehund med i sidste øjeblik. Kurset var derfor helt fyldt op med 8 tilmeldte hunde.

Dagen startede med rundstykker til alle fremmødte og en kort intro fra Winnie, derefter var det hundenes tur. Der blev taget lidt får fra flokken og så var hundene ellers på en efter en. En af hundene havde prøvet det tidligere, ellers var det første gang for de andre. Der var nogle der gik lige på og hårdt og nogle, som lige skulle se det hele lidt an først. Winnie fik guidet hund og fører, så godt som det nu gik, da det nok mest var føreren der skulle guides, så hunden fik en god fornemmelse af at kunne flytte fårene på marken. Efter alle havde været på fårene, var der frokost, hvor medbragt mad blev nydt i hinandens gode selskab. Der bliver jo vendt en ting eller to i sådan et selskab med hundefolk, og det er super hyggeligt. Hundene havde fået en velfortjent pause og nu var de klar til en omgang mere med fårene. Sjovt at se hvordan mange af hundene var vokset med opgaven, da de kom på anden gang. De ved virkelig hvad de skal, det er en oplevelse at se sin hund arbejde på den måde.

Vi satser meget på at få et par hyrdekursus op og køre i løbet af 2020, der arbejdes på at finde nogle datoer allerede nu. Derudover forsøger vi at finde en dag, hvor vi kan komme afsted på noget lure-coursing med vores hunde, så de kan prøve at løbe på væddeløbsbanen. Nærmere info kommer omkring dette.

Canicross og Biathlon

Vil så lige slå et slag for canicross og biathlon også, som er løb med hund, hvor hunden løber foran føreren og hjælper med at trække føreren rundt på ruten. Canicross er uden forhindringer og biathlon er med forhindringer på ruten. Dette er en sport der vinder mere og mere frem herhjemme og der er en del canicross løb her i vinterhalvåret og biathlon løb i sommerhalvåret. Hundene elsker farten og i biathlon konkurrencerne er der ofte forskellige ruter, alt fra 3 km til 12 km. Kan sige at det kan være en fordel med en hund, som ikke er bange for vand og ej heller bange for at blive kørt rundt i en trillebør, da disse ting ofte er en del af forhindringerne.

Har i spørgsmål til dette, så tag gerne kontakt til Tina

Udstilling Norge

Derudover har vi fået en invitation til at komme på udstilling i Norge, hvor der afholdes en racespeciale d. 7. juni 2020 i Hokksund, se mere her . Tænker vi er et par stykker der gerne vil afsted.

Sommertræf 2020 Dansk Chodsky Pes klub

Weekenden d. 13-14. juni 2020, afholder vi racetræf herhjemme, nærmere info kommer, men reserver gerne weekenden. Det bliver så hyggeligt, med hundeaktiviteter og masser af hundesnak.

Mvh DCPK