Nyhedsbrev for januar 2023

Skrevet den

Vinter 

Vores alsidige race

af Tina Bundgaard

Håber alle er kommet godt ind i det nye år, vi kan jo med glæde følge med i alle de aktiviteter i laver med jeres flotte Chodsky Pes rundt omkring i landet. Alt lige fra skovtur og tur på legepladsen, til forskellige træninger og konkurrencer og sofahygge. Det er virkelig dejligt med alle jer, som ambassadører for vores race. 

Når man kan følge med i alle de forskellige opslag der kommer på diverse sociale netværk, så bliver man jo bare bekræftet i hvor fantastisk alsidig racen er. Og håber i alle vil fortsætte med at vise jeres hunde frem, både på de digitale medier, men også i den virkelige verden, hvor man møder nysgerrige mennesker på gåturen, træningsbanerne eller et hvilket som helst andet sted.

Racens alsidighed gør også at jeg lige vil slå et slag for besøgshunde på fx plejehjem og bosteder gennem Trygfonden. Der har været et par Chodsky Pes, som godkendte besøgshunde og har man lidt tid i hverdagen, så er det godt givet ud for alle parter.

Vil også lige nævne det at løbe sammen med sin hund, det er en sportsgren som vokser og vokser, ligesom rigtig mange andre. Der bliver flere og flere løb rundt omkring i landet, både Canicross (løb en distance på tid, uden forhindringer) og Biathlon (løb/gå en distance på tid, med forhindringer på ruten).

Canicross løbene er ofte i vinterhalvåret og løbene afholdes for det meste i Jylland. Der er samtidigt en del løb i udlandet, specielt Tyskland, Holland og Tjekkiet, samt flere lande i Europa. Samtidig bliver der afholdt DM, Europa og Verdensmesterskaber og folk deltager med alle racer, lige fra beagler og border collier til huskyer og hønsehunde.

Biathlon afholdes der en del af i hele Danmark, primært fra forår til efterår. Her er der forskellige udfordringer på turen, som kan være væltede træer, rutsjebaner, søer og lignende. Derudover er der en del Biatlon løb i Sverige, hvis der er nogen som får lyst til at tage turen til vores naboland.

Chodsky Pes plakater

Kunne du have lyst til at købe en Chodský Pes plakat er det nu muligt. Vi laver en fælles bestilling og sidste bestillingsdag bliver mandag d. 20.02.2023.

Plakaten kan bestilles i 2 forskellige størrelser (ramme er IKKE inkluderet):

  • A3 29,7×42 cm og A4 21 x 29,7cm

Når der bestilles en plakat, er der en forsendelsesæske med i prisen, fragten kommer oven i.

Ved bestilling:

Plakaten skal betales når den bestilles + porto (hvis den skal sendes)

Info der skal sende på sms:

  • Plakatstørrelse
  • Fulde navn
  • Adresse
  • Mail
  • Telefonnummer

Prisen er:

  • A3 169 kr. + 40 kr. i porto
  • A5 89 kr. + 20 kr i porto

Bestilling og betaling skal ske til (senest mandag d. 20.02.2023).

Lone Pedersen

Mobilepay 2465 1994

Tøj

Så er det blevet tid til at bestille tøj hjem igen, der kommer mere info ud her i foråret, med bestilling og betaling.

Der kommer t-shirts, hættetrøjer og trøjer med lynlås, så glæd jer.

vandret linje

FORÅRETS

AKTIVITETER

Hyrdning

D. 8. februar er der hyrdning ved Jesper, på adressen Vestergaardsvej 37, 5450 Otterup.

Her mødes vi kl. 8, hvor Jesper er vært for fælles rundstykker og kaffe. 

Dette foregår i et opvarmet rum, inde i privaten, hvor der også findes toilet. Imens vi får spist, vil der være lidt teori og derefter første del af hyrdningen. Her er hunden ofte i snor. Derefter er der frokost, hvor hver især tager det med, de gerne vil spise. Efter frokost er der anden del af hyrdningen, hvor hundene ofte får lov til at være løse.

Medbring egne drikkevarer, det er muligt at købe en øl/vand for 5 kr  af Jesper og der er kaffe på kanden hele dagen.

Er der nogen der vil bage en kage og tage med til dagen, så kunne det jo være rigtig lækkert.

Hyrdning hos Jesper foregår i en stor fangefold, med små flokke (3-4 stykker) af får. Fårene bliver så skiftet ud løbende under dagen, med hjælp fra Jespers egne hunde. Vi skal være ude hele dagen, så derfor HUSK tøj og sko/gummistøvler efter vejret, en stol til at sidde på når man kigger på de andres hunde, samt en fast line (IKKE flexline) og et fast, gerne bredt, halsbånd (ikke kæde, kvæl eller lignende).

Jesper underviser mange forskellige racer i hyrdning og deltager selv i hyrdekonkurrencer både i ind- og udland. Derudover arrangerer han selv et par konkurrencer hvert år, hjemme hos ham selv.

Bliver man bidt af hyrdningen er der også mulighed for, at komme og få eneundervisning hos ham eller melde sig på nogle af hans træningsweekender. Se evt. mere på http://carro-cattledog.dk/index.html

Prisen er 450,- kr pr hund (inkl. 1 person) for DCPK medlemmer og 500,- kr pr hund (inkl. 1 person) for ikke-medlemmer. 

+25kr for ekstra person af hensyn til morgenmaden.

Først til mølle, DCPK medlemmer har førsteret!

Det plejer, at være en super hyggelig dage og man får nogle dejligt trætte hunde med hjem derfra.

Tilmelding sker til Louise, på mobil 31 34 35 94 (en SMS er helt ok). 

Pengene overføres med mobilepay til 31 34 35 94  (Louise Jensen) med tydelig angivelse af navn, antal personer og antal hunde. Tilmelding er først gældende når penge er modtaget.

Race træf 2023

Husk at reservere weekenden d. 17.-18. Juni, for der skal vi have racetræf på Fyn. Det plejer at være rigtig hyggeligt, masser af hundesnak og forskellige aktiviteter.

Nærmere info kommer når vi kommer lidt nærmere.

Løb på greyhoundbanen i Bjerringbro

Skal din hund med ud og løbe på banen og have lov til at strække ud, ja så er muligheden der d. 29/7-2023. Det er for alle hunde, unge som gamle. Og kan sige at alle hunde store, som små, kan være med også. Det bliver tilpasset lige netop din hund.

Der kommer meget mere info, når vi nærmer os.

Andre aktiviteter

Sidder du og tænker det kunne være sjovt, hvis vi lavede et eller andet arrangement, så hør af dig. Vi undersøger gerne om det er noget vi kan hjælpe med at arrangere eller formidle.

Spørgsmål eller er der noget du mangler svar på, så tag gerne kontakt til tina@dcpk.dk