Nyhedsbrev december 2020

Skrevet den
Gandhi født oktober 2017

Snart tager vi afsked med år 2020 og vi kan sige velkommen til 2021. På mange måder har 2020 sat sine spor rundt omkring, hvilket også har kunnet ses i hundeverdenen. Dog er det lykkedes os at afholde to flotte rally konkurrencer i Hangaren ved Ebeltoft og begge gange har der været Chodsky Pes med.

Der er da også to rally konkurrencer med på kalenderen til næste år, så kom frisk og meld jer til. De er begge kommet med på hundeweb, og kan fortælle at konkurrencen d. 7. februar allerede er ved at være fyldt op. Kun få pladser tilbage.

Samtidig kan vi fortælle at der pusles lidt med at få afholdt en nose work konkurrence også, dog er der ingen dato på endnu, men mon ikke den kommer inden alt for længe.

I løbet af året er det også blevet til lidt andet socialt, bl.a. Har der været afholdt et par åbent hus, med en god tilslutning. Både kennel Truly Yours på Fyn og kennel Fur And Paws, har været værter. Der var et skønt løb på greyhoundbanen ved Bjerringbro med en okay tilslutning af Chodsky Pes og lidt andre racer. Samt et par gåture for ejere af Chodsky Pes og andre interesserede, på Sjælland.

Det er så fedt med det engagement der udvises mellem Chodsky Pes folkene og en stor tak skal lyde til dem der stiller op. Med dette sagt, så kan vi også lige hive fat i vores ordning med at vise sin Chodsky Pes frem til folk der er interesserede i racen. Nysgerrige mennesker er der nok af, og det er jo dejligt. Vi kunne dog godt bruge lidt flere, som gerne vil vise sin hund frem og fortælle lidt om racen, især på Sjælland mangler vi folk. Tag derfor kontakt til Tom på kontakt@dcpk.dk, hvis det er noget du kunne tænke dig at være en del af. Uanset hvor i landet du bor. Når så Tom bliver kontaktet, så videreformidler han kontakten til nogen af Jer, som har sagt ja tak, til at vise hund frem. Jeres kontaktoplysninger kommer altså ikke til, at ligge frit tilgængeligt nogen steder, men findes på en kontaktliste hos DCPK.

Vi håber på at der bliver træf til sommer, hvor vi har flyttet træffet i Nivå på Sjælland, fra sommeren 2020 til 2021. Mere info om dette kommer når vi nærmer os sommeren. Det vil afholdes over et par dage, med forskellige aktiviteter i løbet af dagene. Alle Chodsky Pes ejere kan være med på træffet, uanset om man er med for at prøve de forskellige aktiviteter eller om man bare lige kommer forbi et par timer, for at hilse på de andre Chodsky Pes ejere. Det er en rigtig god mulighed for, at møde andre mennesker med en Chodsky Pes og man kan hurtig få vendt både det ene og det andet om både racen, træning og alt mulig andet.

Chodsky Pes er en race man ikke møder så mange steder endnu, selvom der bliver flere og flere af racen. Her er det både dem der importeres og dem der bliver født her i landet, det er jo super skønt, at se hvor mange som er interesserede i racen og som engagerer sig i en ny race. En race som er i fremgang både i hjemlandet og i alle andre lande og hvor avlsmål og udvikling er meget oppe og vende for tiden. Racen skal helst bevares, som den alsidige brugshund den er, med et godt sind og en god træningsmakker uanset, hvad du gerne vil lave med den. Samtidig med, at racestandarden, der beskriver hundens udseende, meget gerne skal overholdes. Der bliver også flere og flere grupper på facebook med racen. Der er lavet en gruppe for danske Chodsky Pes ejere, i denne gruppe findes der også et Danmarkskort, hvor man kan skrive sig på. Dette gør at man som hundeejer let kan finde nogen der bor i nærheden og måske få en træningsmakker eller legekammerat. En anden gruppe er Chodsky Pes – Norden, hvor både norske, svenske og danske hundeejere ligger noget op. Da denne gruppe er ret stor efterhånden, er der også ofte nogen, som spørger til hvordan racen er. Både nysgerrige/interesserede i racen og hundeejere, der løber ind i en eller anden udfordring med deres hund og lige mangler lidt viden eller gode råd. 

Andre steder man kan søge sådan viden eller gode råd er hos sin opdrætter, alternativt har både Dansk Kennel Klub og DcH, adfærdskonsulenter tilknyttede. Her kan man, hvis man er medlem af de klubber, tage en snak med deres konsulenter. Er der noget du, som hundeejer, undrer over, opfører din hund sig uhensigtsmæssigt, så tag hellere kontakt til nogen i stedet for at vente og se tiden an. Vi vil alle gerne have en hund, som kan komme med rundt omkring i verden og som vi kan have med til sociale begivenheder. Både i hundeverdenen, men også uden for hundeverdenen. Dette burde racen også være i stand til og jo før, man får gjort noget ved eventuelle udfordringer, jo bedre. Chodsky Pes er en skøn race på alle mulige måder, men det er også en race, der skal aktiveres både fysisk og mentalt. Ansvaret ligger hos hundeejeren, så tag hunden med ud og oplev hverdagen. Bare det at være med og at skulle forholde sig i ro imens der sker en masse omkring den, er en rigtig god aktivering. Man behøver ikke at tage fra den ene træningssession til den anden, varierer hverdagen og resultatet vil blive mærkbart i dagligdagen.

Vi glæder os til at tage hul på 2021 sammen med Jer alle sammen. Forhåbentligt bliver der knap så mange restriktioner, så vi kan mødes til hundesnak og hygge i løbet af året.

På vegne af DCPK