Mentalbeskrivelse

Forfatter Lone Pedersen,

Dokument omkring mentalbeskrivelse er lavet for at give et nemt overblik, til dem som har interesseret i og se mentalbeskrivelse for de Chodsky Pes som er beskrevet.

Resultaterne er lavet ud fra de data, der er og finde på Hundeweb i perioden 1.1.2015 til 31.12.2020.

På hundeweb er der 29 Chodsky Pes som har været til mentalbeskrivelse, den første er d. 12.9.2015 og de sidste er 11.10.2020. Hundenes alder da de er blevet beskrevet har været mellem 12 til 54 md..

Hvor mange Chodsky Pes er blevet beskrevet: 2015 – 1 hund, 2016 – 4 hunde, 2018 – 7 hunde, 2019 – 7 hunde og 2020 – 10 hunde. Der har ikke været nogen hunde der er beskrevet i 2017.

Mentalbeskrivelse= en beskrivelse af hundens mentale egenskaber. Det er ikke en konkurrence og hunden skal ikke kender oplevelserne på forhånd og derfor ikke skal trænes dertil og alle hunde kan beskrives. Beskrivelse af den enkelte hunds reaktion på en række oplevelser.

Der anvendes standardiserede testmodeller. Den adfærd hunden spontant reagerer med, er overvejende betinget af medfødt anlæg. Testmodellen udføres ens hver gang, og alle hunde får derfor samme påvirkning, som følge heraf kan man sammenligne resultaterne på de enkelte hunde.

Beskrivelsen skal helst foregå inden hunden er 2 år.

Der er lavet en ønskeprofil på Chodsky Pes. Det betyder ikke ens hund skal passe 100% ind i den, den kan være langt fra og steder hvor den er nær eller som ønskeprofilen.

Mentalbeskrivelse er et spændende værktøj, hvor man kan sammenholde resultatet med ønskeprofilen, og bruge det i arbejdet med sin hund. Samt et godt redskab til avlsarbejdet, hvor man matcher ens egen hund, hvor den ikke er så stræk, med en som er.

Først du vil se er Ønskeprofilen for Chodsky Pes og derefter det skema, som er det mentalbeskriveren bruger til krydser af i, ud fra de observationer som han/hun gør sig. Det er med til at give en forståelse på de resultats tal som herefter kommer, for de 29 Chodsky Pes som er beskrevet.

Du kan se PDF dokumentet her