Hvad gør man med en Chodsky Pes der keder sig?

Skrevet den

Hejsa!

Min navn er Jackie, jeg er 29 år og en lykkelig ejer af en Chodsky krudtugle der hedder Kai på 19 mdr.
Havde du får 2 år siden spurgt mig om jeg kunne tænke mig at komme med ud og løbe, havde jeg nok grinet af dig. Det har altid været den form for motion jeg har hadet allermest, og har aldrig kunne se meningen med det.
Jeg fik Kai i Oktober 2019, og havde egentlig troet at ham og jeg skulle gå til lydighed og det skulle være vores ting sammen. Men der var ikke knald nok på til Kai og han kedede sig. Så jeg læste og læste og læste og på en eller anden måde kom jeg forbi en artikel omkring canicross. Men… Det var jo løb?

Jeg investerede i et løbebælte og tænkte at når han blev gammel nok SÅ skulle vi i gang, men jeg kom aldrig afsted.


Heldigvis havde jeg gennem hundetræning fået en veninde der tidligere har løbet både hel og halvmaraton og hun havde bestemt sig for at canicross var noget hun skulle i gang med. Hun delte en artikel om emnet på facebook – og jeg kommenterede at det gad jeg godt kunne, men at jeg aldrig havde løbet før. Den greb hun med det samme og inviterede mig med på en tur sammen med hende. Og så fangede bordet! Den første tur var hårdt. Jeg skulle i form, Kai skulle finde ud af hvad det var der foregik og vi skulle lære at samarbejde i en helt ny disciplin, men inden vi fik set os om skulle man tro Kai aldrig havde lavet andet.


Vi løber ikke længere end 5km lige nu, da både jeg og Kai skal i træning. Vi har både tid til at nyde skoven vi er i, og der er plads til både snuse og tissepauser ind i mellem, men når vi er i løb, er der fuld fokus på opgaven og samarbejdet mellem Kai og jeg er fantastisk! Vi er blevet makkere på en helt ny måde og har fået et meget tættere bånd til hinanden.


Den ene løbetur har taget den anden, og nu har vi startet en løbeklub op i Viborg, der pt. Tæller 90 medlemmer! Det er fuldstændig overvældende hvor mange der har fået øjnene op for sporten. Det er en sport hvor ALLE kan være med. Og så er der ikke noget bedre end at se ens bedste ven, glad og tilfreds når opgaven er ”løst”.

Jeg vil glæde mig til at se flere Chodskyer rundt i klubberne – og forhåbentlig ses til at løb eller to 😀