Fra hvalp til Væddeløbshund!

Skrevet den

Hvad laver du egentlig med din hund, bliver jeg tit spurgt om…

Er det NW, Rally, Lydighed. Nej, jeg går til væddeløb.

Så bliver jeg tit mødt med følgende spørgsmål:

  • Kan man gå til det, det er da ikke rigtig træning?
  • Hvad sjov er der ved det?
  • Er den aggressiv, siden den har mundkurv på?
  • Hvad får i ud af det?
  • Hvordan gør man egentlig det?

Flere af disse fordomme havde jeg også selv, da jeg deltog i løbsdagen for Chodsky Pes. Min hund Fur And Paws Kahlu var kun 4 md. første gang, og jeg havde min tvivl om hun overhovedet kunne være med. Men se hendes begejstring, nydelsen og hvordan hun fik lov til at strække kroppen fuldstændig ud, var så fedt. Så dette måtte jeg prøve igen.

Derfor vil jeg rigtig fortælle hvorfor jeg og Kahlu går til væddeløb.

Først og fremmest gør jeg det fordi, jeg er så fascineret i og se den glæde, gejst og fokus Kahlu udviser når hun ved hun skal ind og løbe og fange ”haren”. Det at vide, at her er et sted hvor hun kan få lov til at bruge hele hendes krop i fuld udstrækning og fart. Uden jeg skal bremse hende eller være nervøs for at hun render ud foran noget. Det er noget af det fedeste! Når hun kommer ind i boksen og lågen går op, så er det helt op til Kahlus egen initiativ og drift, her kan jeg bare stå og se på og nyde min hund, der bare løber derud ad.

For at jeg kan nyde min hund løbe på den måde, så kræver det også noget af mig. Jeg skal sørger for at min hund bliver varmet op, da den skal ud og løbe stærkt og musklerne /kroppen skal være klar til det ekstreme samt nedkøling. Ligesom alle de sportsudøver vi lige har set til OL, de varmer altid op før deres præstation, det skal vi også huske på vores dyr skal.

Det kan godt kræve sit med opvarmning, da Kahlus fokus forsvinder fra mig, når vi lander deroppe, feks. til anden træning, har hun fokus på mig, her hun har kun fokus på hun vil løbe.

Jeg er blevet så tændt på hvad dette giver mig og Kahlu, at hun nu er gået fra trænings, til konkurrence løbshund.

Det kræver at din hund skal vendes til at løbe fra boks med trøje og mundkurv på. Det er basen for at den kan få lov til at løbe mod andre. Derefter skal den lærer at løbe sammen med andre. Så laves der et rigtig løb hvor der tages tid for at den kan få sin licens. Nu er den endelig en løbshund.

Kahlu har fået sin licens og vandt sit første officielle løb d. 29.5.21 og er den første Chodsky Pes i verden der har fået licens!! Det næste store løb som Kahlu skal deltage i er DM som foregår lørdag d. 21.8.21 i Kallerup Væddeløbsbane. Vi er så heldige, at der er endnu en Chodsky Pes Haley, som siden har fået licens, der også skal deltage i DM som er ejet af Patrick og Louise.

Hvis du har lyst til at prøve, så er der træning hver søndag kl. 11 på Midtjysk Greyhound Stadion, husk der er senest tilmelding fredag aften til Rikke Bankov mail: trapper910@gmail.com, i den skriver du hundens navn, race, alder og tlf. første gang er gratis derefter koster det 55 kr..

Chodsky Pes klubben afholder en løbsdag 23.4.22, info kommer senere.

Med venlig hilsen

Fur And Paws Kahlu og Bitten