Dansk Chodsky Pes klub Nyhedsbrev for februar 2022

Skrevet den

Vinter og forår med flere Chodsky aktiviteter skrevet af Tina Bundgaard

Året er godt i gang og de forskellige hundeaktiviteter er godt igang. I den forbindelse vil jeg gøre opmærksom på, at der på facebook er kommet en gruppe for Chodsky Pes på Fyn/øerne. Her arrangeres der små træf/gåture, hvor folk med Chodsky Pes mødes indimellem.

Det samme gør sig faktisk gældende på Sjælland, hvor der arrangeres lege/gåture, den anden søndag i måneden kl. 14.00, hvor mødestedet er Bernstorff Slot. Man kan følge det i facebook gruppen Chodsky Pes I Danmark under begivenheder  

Hvis man ikke er på facebook og kan følge med i disse aktiviteter, så tag kontakt til Tina (mobil: 29861397), så kan der formidles kontakt til nogle af dem der er med de respektive steder.

Vil du arrangere en gåtur i dit område? Så er det bare, at du får fundet et egnet areal, gerne et der er indhegnet, hvis det skal være til fri leg. Det kan dog være godt lige at gå en tur med hundene samlet først, så den værste kådhed er faldet til ro inden de bliver sluppet løs sammen. Når du har fundet et areal, så find en dato og klokkeslæt, hvor du tænker at du vil gå med din hund. Så kan vi lave et opslag med det. Kommer der nogen, ja, så er det hyggeligt og kommer der ikke nogen, så kan man jo bare gå en tur med sin egen hund. Det er en ret let måde at lave det på og det kræver ikke nogle tilmeldinger.

Vi arbejder med at få en bestilling med tøj afsted, der kommer nærmere info indenfor kort tid. Samtidig arbejdes der også på en Chodsky Pes plakat, denne kommer der også mere info om inden længe.

Der er lavet opfølgning på røntgen af racen i 2021, samt mentalbeskrivelse af hunde i 2021. Disse kan ses på vores hjemmeside. https://dcpk.dk/opdraet-og-avl/

Chodsky Pes – racestatistik i Danmark for 2021:

Antal registrering 2021 i alt 49, født i Dansk kennel klub 45, import 4.

(Sammenlignet med labrador retriever 3983, født Dansk kennel klub 3919, import 64)

Chodsky Pes har haft 8 dansk fødte kuld,

26 tæver/19 hanner, de har været fordelt sådan:

7/3

0/2

4/3

1/3

4/2

3/2

2/1

5/3

34 hunde har været i røntgen for HD (samlet resultat, enkelt hunde har fx HD A/C og får da betegnelsen C):

HD A: 19

HD B: 8

HD C: 5

HD D: 2

35 hunde har været i røntgen for AD:

ED 0: 34

ED 1: –

ED 2: –

ED 3: 1

OCD fri: 13

OCD påvist: 1 (samme hund som AD: 3)

Andre sundhedsundersøgelser: ingen

Mentalbeskrivelser: 7 hunde

Kilde: DKK

FORÅRETS/SOMMERENS AKTIVITETER

Rallyprøver

D. 12. November er Dansk Chodsky Pes klub arrangør af en officiel rallyprøve, for ekspert, champion og senior, samt en uofficiel nordisk rallyprøve.

D. 13. November er der officiel rallyprøve, for begynder,junior og øvet. 

Disse prøver afholder vi i Hangar 17, 8410 Rønde.

Tilmelding kan foretages på hundeweb

Til disse prøver søger vi sponsorpræmier, så sidder der nogen derude, som tænker at de lige har en sponsor, så tag gerne kontakt på kontakt@dcpk.dk.

Præmier har almindeligvis en værdi på 150-200 kr pr stk. Som tak for præmien, lægger vi gerne firmaets logo med links op på vores hjemmeside i DCPK.

Dette kan i se mere om på hjemmesiden, under arrangementer:

Løbsdag 

D. 23. April er der igen løbsdag på Midtjysk Greyhound Stadion, hvor din hund kan få mulighed for, at prøve at løbe på væddeløbsbanen. Det er for alle hunde i alle aldre, da der tages hensyn til størrelse og alder. Kom med til en dag med hygge og masser af hundesnak.

Dette vil foregå MGS, beliggende på Busbjergvej 54, 8850 Bjerringbro. 

Her er der opvarmet fællesrum med cafeteria og toiletter. Der er en stor parkering og god mulighed for, at lufte sin hund.

Vi starter ud med fælles morgenkaffe kl. 9, hvor DCPK står for rundstykker. Derefter får hundene lov til at prøve banen, med kyndig vejledning fra en træner. Til frokost vil der være åbent i cafeteriet på banen og der er mulighed for, at købe forskellige ting at spise. Eftermiddag får hundene lov til at komme ud og løbe en gang til.

Kom og prøv det, man behøver ikke have en greyhound for, at være med til løb. Til løb og træning er der alt fra helt små hunde, som chihuahua over til terrierer op til Grand Danois. Kort sagt, så er det virkelig for alle!

Banen er indhegnet og der er kun én hund inde ad gangen, men mindre andet er aftalt. Det kræver ingenting ud over, at du melder til og tager din hund med til en sjov og hyggelig dag.

Prisen er 75,- kr pr hund for medlemmer af DCPK og 125,- kr pr hund for ikke medlemmer.

Tilmelding foregår til Bitten på telefon 30 27 82 20. Tilmeldingsfrist er d. 2. April 2022.

Pengene overføres til mobilepay på 30 27 82 20 (Bitten Kristensen) med tydelig angivelse af ejers navn og antal hunde, hundens navn og alder. Tilmelding er først gældende, når betaling er modtaget.

Billeder fra løbsdag i 2020

Hyrdning

D. 30. April er der hyrdning ved Jesper på adressen Vestergårdsvej 37, 5450 Otterup.

Her mødes vi kl. 8, hvor Jesper er vært for fælles rundstykker og kaffe. 

Dette foregår i et opvarmet rum, inde i privaten, her findes også toilet. Imens vi får spist færdigt, vil der være lidt teori og derefter der første del af hyrdningen. Her er hunden ofte i snor. Derefter er der frokost, hvor hver især tager det med de gerne vil spise. Efter frokost er der anden del af hyrdningen, hvor hundene ofte får lov til at være løse.

Medbring egne drikkevarer, det er muligt at købe en øl/vand for 5kr  af Jesper og der er kaffe på kanden hele dagen.

Er der nogen der vil bage en kage og tage med til dagen, så kunne det jo være rigtig lækkert.

Hyrdning hos Jesper foregår i en stor fangefold, med små flokke (3-4 stykker) af får. Fårene bliver så skiftet ud løbende under dagen, med hjælp fra Jespers egne hunde. Vi skal være ude hele dagen, så derfor HUSK tøj og sko/gummistøvler efter vejret, en stol til at sidde på når man kigger på de andres hunde, samt en fast line (IKKE flexline) og et fast, gerne bredt, halsbånd (ikke kæde, kvæl eller lignende).

Jesper underviser mange forskellige racer i hyrdning og deltager selv i hyrdekonkurrencer både i ind- og udland. Derudover arrangerer han selv et par konkurrencer hvert år, hjemme hos ham selv.

Bliver man bidt af hyrdningen er der også mulighed for, at komme og få eneundervisning hos ham eller melde sig på nogle af hans træningsweekender. Se evt. mere på http://carro-cattledog.dk/index.html

Prisen er 450,- kr pr hund (inkl. 1 person) for DCPK medlemmer og 500,- kr pr hund (inkl. 1 person) for ikke-medlemmer. 

+25kr for ekstra person af hensyn til morgenmaden.

Først til mølle, DCPK medlemmer har førsteret!

Det plejer, at være en super hyggelig dage og man får nogle dejligt trætte hunde med hjem derfra.

Tilmelding sker til Louise, på mobil 31 34 35 94 (en SMS er helt ok). 

Pengene overføres med mobilepay til 31 34 35 94  (Louise Jensen) med tydelig angivelse af navn, antal personer og antal hunde. Tilmelding er først gældende når penge er modtaget.

Træf

D. 4.-5. Juni afholder vi vores årlige Chodsky Pes træf, så skriv datoen i kalenderen

Træffet vil i år være  i Jylland, ved Herning PH, hvor der er klubhus og fine udendørs arealer.

Al træning på træffet er frivillig, og vi prioriterer også tid til hygge og gåture.

Tilmelding og mere info kommer senere, men reserver gerne datoen og kom med til et par hyggelige dage med hundesnak, hygge og fællesspisning.

Se stemningsbilleder fra træf 2021