Nyhedsbrev April 2020

Skrevet den
Gandhi svensk skovsø

Masser af mudrede fodspor er det blevet til rundt omkring med alt det regn der er kommet, men samtidigt er der også kommet flere skønne snuder til og vores medlemstal er steget. Det er super fedt,at se den stigning der selvfølgelig også er kommet i kraft af at der blev født 5 flotte kuld herhjemme i Danmark. Dette har også givet en øgning i antal Chodsky Pes, der er registreret hos Dansk Kennel Klub.

Antal registrerede Chodsky Pes hos Dansk Kennel Klub er nu oppe på 118, hvilket må siges at være en god stigning, samtidig med at det ikke er alle der får registreret deres importerede hund hos Dansk Kennel Klub. Derfor er tallet større end det Dansk Kennel klub har registreret og et godt gæt vil være 140-150 hunde.

Der er i 2019 registreret 30 hvalpe født i Danmark og 4 importerede hunde, så i alt en tilgang på 34 hunde i Dansk kennel klub.

Til sammenligning er der i 2019 af racen labrador retriever, registreret 2632 hvalpe og 84 importer, bare for at sætte tallene lidt i perspektiv.

Vil gerne opfordre medlemmer til at være obs på evt. bivirkninger fra medicin, her tænkes der specielt det aktive stof, som befinder sig i bl.a. ormekuren Milbemycin. Oftest er det hunde af collie racerne, der reagerer på dette stof, også kendt som en defekt på et gen der kaldes MDR1. Der kan findes meget mere omkring dette gen på nettet. Grunden til at være obs på dette er at der er observeret bivirkninger hos nogle Chodsky Pes, på trods af at de ikke har defekten MDR1 på generne. Bivirkninger der er observeret er bl.a. Muskelsitren, savlen og slingren. Denne vare meget kort tid af gangen og derfor kan man nogle gange undre om det nu også er noget. Det er vigtigt at få registreret evt. Bivirkninger på et lægemiddel og det er da også allerede blevet registreret på de allerede kendte tilfælde. En hund der reagerer på dette, vil også kunne have en tendens til at være overfølsom for en lang række andre lægemidler, der er på markedet, fx Bravecto. Har i noget eller har i tænkt at det kunne da godt have været noget, så tag gerne kontakt til DCPK.

Her i 2020 er havde vi fra starten af året flere aktiviteter i støbeskeen og heriblandt rally lydigheds konkurrence, løbsdag på midtjysk greyhound stadion, hyrdning på fyn og race træf i Nivå. Det eneste der endnu ikke er flyttet/aflyst pga coronavirus, er race træffet, men vi følger lige udviklingen af lockdown og myndighedernes anbefalinger. (Opdateret 18. april 2020, race træffet er aflyst og tilbage i 2021 på sjælland)

Derudover arbejdes der med flere andre aktiviteter, hvoraf nogle foredrag om fx kend din hunds racestandard og evt. kurser i massage og hold din hund sund, også er på tale. Har du et eller andet, som du tænker at det skal vi da prøve at holde, ja, så tag meget gerne kontakt, vi er åben for det meste. Vi vil jo så gerne mødes med andre Chodsky folk.

Snart er det forår og det betyder også at der begynder at blive afholdt mentalbeskrivelser rundt omkring i landet. Dog er disse også udskudt til at blive afholdt senere på året, hvilket er ærgerligt, men det er jo nu engang sådan det hele lige ser ud pt. Sidder i nu der og tænker, at det kunne da være meget sjovt at tage jeres hund med til mentalbeskrivelse, jamen så er det bare ind på hundeweb og finde en plads nær dig. Det er ikke så vigtigt, hvilken klub der afholder, du kan altså sagtens melde til selvom det er rottweilerklubben, ridgeback klubben eller fx islandsk fårehundeklub der afholder. Mentalbeskrivelsen er nemlig ens uanset hvem der afholder. Er det svært det der med hundeweb, så tag kontakt, vi hjælper gerne med at finde mental beskrivelserne og hjælper med at få dig og din hund tilmeldt.

Hunden kan deltage i mentalbeskrivelse når den er over 12 måneder og resten af dens liv, dog tæller det kun med i racens gennemsnit, hvis hunden får den lavet inden den er 24 måneder gammel.

Kommer du i bekneb med at få din hund igennem en mentalbeskrivelse inden den fylder 2 år, så kontakt DKK – der er allerede eksempler på at de kan være behjælpelige både med at etablere ekstra beskrivelser – men de er også åbne for at giver dispensationer hvis det går helt galt med corona nedlukningen.

Mvh DCPK